Λένε πως το παρελθόν μας, μας καθορίζει! Από τις επιλογές, τα λάθη, την προσφορά, τα πιστεύω, τις «καταγραφές» μας. Όλα όσα δηλαδή δεν μπορούμε να διαγράψουμε, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε για να διαμορφώσουμε ένα νέο, πιο ελπιδοφόρο μέλλον!

Με μία όμως αδιαπραγμάτευτη αρχή: Την αλήθεια! Μ’ αυτήν πορεύτηκα σ’ όλη μου την πολιτική διαδρομή κι αυτήν εξακολουθώ να υπηρετώ αταλάντευτα, χωρίς σκιές κι αμφιβολίες.

Όλο το προηγούμενο διάστημα απείχα από τα κοινά, όμως δεν απουσίαζα. Γιατί η πολιτική για εμένα βρίσκεται μέσα μας, γύρω μας, πίσω από κάθε μικρή ή μεγάλη πράξη του καθημερινού μας ρόλου, ως ενεργοί πολίτες.

Για μένα αυτή είναι η πολιτική! Τρόπος ζωής και προσφοράς στους πολίτες από τους ίδιους τους πολίτες.

Σ’ αυτή λοιπόν την κομβική στιγμή που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια καλούμαι να πάρω θέση και να ανταποκριθώ στην πρόσκληση της γιορτής της δημοκρατίας, των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Από μικρό παιδί γαλουχήθηκα μέσα σε μια δημοκρατική και προοδευτική οικογένεια. Έμαθα την έννοια της ισότητας και το αίσθημα της δικαιοσύνης. Έμαθα να είμαι αυτόνομος, με πίστη στον άνθρωπο και στις δυνατότητές του.

Κι επειδή οι ιδέες μου δεν άλλαξαν, αλλά ούτε κι εγώ, θεωρώ ότι σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να τις υπηρετήσω ξανά και να αναμετρηθώ προσωπικά με νέες πολιτικές προκλήσεις.

Στις 8 Οκτωβρίου, ο λαός της Δυτικής Ελλάδας θα απαντήσει στο ερώτημα ποιος θέλει να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης. Ποιος θα μπορέσει να πάει ένα βήμα μπροστά τον τόπο μας και να εγγυηθεί την ευημερία, την ανάπτυξη και την εξέλιξή του.

Απαντώ ο Κώστας Καρπέτας! Γνωρίζοντας το ήθος, τη δυναμική και τις ικανότητές του, όλοι μαζί, οι προοδευτικοί πολίτες αυτού του τόπου, μπορούμε να κάνουμε πράξη το «Μαζί Αλλάζουμε»!

Γιατί ήρθε η ώρα να αλλάξουμε!

Ξεκινώντας από εμάς για εμάς, θέτω κι εγώ τον εαυτό μου στην κρίση του λαού της Αχαΐας, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος καλώντας κάθε δημοκρατικό πολίτη να επιλέξει τους πραγματικούς του συμμάχους.

Τους ανθρώπους που υπηρετούν την αλήθεια και αντιλαμβάνονται την ευκαιρία εκλογής τους ως όχι ως προνόμιο, αλλά ως ευθύνη.

Την ευθύνη που γεννά την ιδέα.
Την ιδέα που γεννά το συναίσθημα.
Το συναίσθημα που γεννά την πράξη.
Αυτή την πράξη που θα αλλάξει τον τόπο μας, την Αχαΐα μας!