Ανδρέας Τζουραμάνης

Ο Ανδρέας Τζουραμάνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978. Είναι το δεύτερο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας του Αχιλλέα Τζουραμάνη και της Μαρίας Μπαντζή.

Έχει σπουδάσει «Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α) και «Βιοϊατρική Τεχνολογία» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην Α.Τ.Ε.Ι Αθηνών). Η πτυχιακή του εργασία με θέμα «ένα on-line εκπαιδευτικό βοήθημα για την υλικοτεχνική υποδομή και τη λειτουργική διάρθρωση των Βυζαντινών Νοσοκομείων» παρουσιάστηκε στο ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό συνέδριο το 2002.

Επίσης είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών: i) «Εxecutive M.B.A» και ii) «Applied Economics and Finance» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α).

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας και είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας « ΒΙΟΡΥΘΜΟΣ » με έδρα την Πάτρα. Η επιχείρηση του έχει παρουσία στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Αττική, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Συνεργάζεται και αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και μηχανημάτων για τους τομείς του σακχαρώδους διαβήτη, της υπνικής άπνοιας και της αναπνευστικής υποστήριξης. Το 2021, η εταιρεία του εισήλθε στην αγορά του φαρμακείου αντιπροσωπεύοντας επώνυμους οίκους παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Η αρχική ανάμειξη του με τα κοινά έγινε στα νεανικά του χρόνια καθώς το 1996 διετέλεσε Πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 8ου Λυκείου Πατρών.

Η επίσημη κάθοδος του στην πολιτική πραγματοποιήθηκε το 2006, όπου εκλέχθηκε πρώτος Διαμερισματικός Σύμβουλος του Νοτίου Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων με το συνδυασμό «Πάτρα, Πρωτεύουσα Πόλη» του κ. Ανδρέα Φούρα και διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας. Οι προτάσεις του (τράπεζα τροφίμων, τράπεζα ρουχισμού κ.τ.λ. ) έτυχαν της θερμής αποδοχής του αείμνηστου Αντιδημάρχου Άμπετ Χασμάν και υλοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή στο Νότιο Διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων.

Το 2007 είχε προταθεί ομόφωνα από την Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας να συμπεριληφθεί ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το 2008 διεκδίκησε τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το 2010 ως επικεφαλής μιας ομάδας νέων ανθρώπων δημιούργησε την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πάτρα».

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων.

Την περίοδο 2011- 2014 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων, εκπροσωπώντας τη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πάτρα».
Στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ενεργό δράση καταθέτοντας σειρά προτάσεων για τα μεγάλα ζητήματα της Πάτρας αλλά και για το μείζον θέμα των απορριμμάτων που αφορά σε όλη την Αχαΐα. Οι προτάσεις του: «Λαϊκή ακαδημία δια βίου μάθησης», «Κόμβος Νεολαίας Πάτρας», «Πάμε Πάτρα» κ.α έκαναν μεγάλη αίσθηση και έδειξαν το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του τόπου μας σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους.

Το 2014 ήταν εκ νέου Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων με τη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πάτρα».

Το 2019 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ) όπου κατέλαβε την τρίτη θέση στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Την περίοδο 2019-2021 διετέλεσε Αναπληρωτής Γραμματέας του τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ).

Το 2023 παραιτήθηκε από μέλος και στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Το 2023 ήταν Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με την ανεξάρτητη παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε- Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον κ. Κώστα Καρπέτα, όπου κατέλαβε την τρίτη εκλόγιμη θέση στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.