Ανδρέας Τζουραμάνης: Η πολιτική… αλλιώς!

Καταθέτει τη δική του πρόταση μέσω της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Αχαΐα

Άνθρωπος δραστήριος,  ευαισθητοποιημένος και γνώστης των προβλημάτων της περιοχής λόγω και της πολυετούς ενασχόλησής του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα με τον Δήμο Πατρέων, ο Ανδρέας Τζουραμάνης καταθέτει τη δική του πρόταση για την πολιτική, ως υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Αλλαγής.

Σε συνέντευξή του στη «Γνώμη» επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν διλήμματα για τους νέους παρά μόνο η ελπίδα για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και η πατρίδα μας.

ΕΡ.: Πώς κι αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την κεντρική πολιτική σκηνή θέτοντας υποψηφιότητα ως βουλευτής;

ΑΠ.:Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς, η πολιτική έχει αυτοκαταργηθεί, ενώ ακόμη και η ετυμολογία της λέξεως έχει… εκφυλιστεί. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν βαθιά στην πολιτική με την έννοια του συνόλου και της δημοκρατικής συμμετοχικότητας, της ελευθερίας και της ισότητας μιας και όλα αυτά αντανακλούν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Μετά από τη χρόνια ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετήσαμε μέσα από την «Πρωτοβουλία» με σκοπό την ενεργοποίηση όσων των δυνατών περισσότερων συμπολιτών, αποφάσισα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. θεωρώντας ότι ο ρόλος ενός κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των κέντρων λήψης των αποφάσεων, με διάθεση προσφοράς κι όχι… αποκατάστασης, επαγγελματικής ή άλλης.

ΕΡ.: Γιατί με το Κίνημα Αλλαγής;

ΑΠ.:Μετά από δέκα χρόνια κρίσης και μεγάλης δοκιμασίας η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να συντηρούν το λαϊκισμό και την πόλωση, ενώ το μόνο που κατάφεραν ήταν να εντείνουν τα αδιέξοδα και να δημιουργήσουν νέα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να συγκρουστούμε με όσους διαχειρίζονται την εξουσία για προσωπικό όφελος, υπονομεύουν τη σταθερότητα και υποτιμούν τη δύναμη και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι η προοδευτική απάντηση στο συντηρητισμό. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, μπορεί να εγγυηθεί τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, τη δημοκρατική ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα.

Με το πρόγραμμα Ελλάδα, η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα και ταυτόχρονα να θέσει τις βάσεις για ουσιαστική και πραγματική ανάπτυξη για  να ξανασταθεί στα πόδια της.

Οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου όπως άλλωστε έχει αποδείξει και η ιστορία είναι οι μόνες που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στο αύριο με όρους κοινωνικής αξιοπρέπειας και αξιοσύνης. Οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν τη δημοκρατική μας παράταξη που κράτησε υπεύθυνη στάση σε όλη την περίοδο της κρίσης και έχει αποδείξει διαχρονικά ότι διαθέτει την ικανότητα να κυβερνά με όραμα, αποτελεσματικότητα και προοπτική, να ενώνει τους Έλληνες και να προωθεί την κατοχύρωση προοδευτικών θεσμών και τη Δημοκρατία.

ΕΡ.: Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος θα καταλάβει και τη μοναδική έδρα που είχε ως τώρα το ΚΙΝ.ΑΛ. στο Νομό. Αυτό δεν σας προβλημάτισε;

ΑΠ.:Όχι μόνο δεν με προβλημάτισε, αλλά απεναντίας αποτέλεσε για εμένα  μία μεγάλη πρόκληση. Να είσαι συνυποψήφιος με τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου είναι τιμητικό και θα έλεγα ότι σε επιφορτίζει μ’ ένα βαρύ καθήκον, αυτό να αγωνιστείς ακόμη πιο δυνατά και υπεύθυνα επιδιώκοντας ένα σπουδαίο εκλογικό αποτέλεσμα για το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο έχει βαθιές ρίζες στην Αχαΐα. Η εκλογή άλλωστε δεν είναι αυτοσκοπός, όταν θέλεις την πολιτική αλλιώς!..

Γι’ αυτό και η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα υπήρξε συνειδητή επιλογή στην προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ταυτόχρονα, όμως, αναδεικνύει την προσωπική μου βούληση να συνεχίσω να εκπροσωπώ τον γνήσιο χώρο της προοδευτικής κεντροαριστεράς, καθώς θεωρώ ότι είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και τη συμμετοχική δημοκρατία και να διασφαλίσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Όλοι μαζί, ενωμένοι θα δώσουμε τον αγώνα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

ΕΡ.: Πώς οι νέοι θα δουν την πολιτική… αλλιώς ώστε να συμμετέχουν και στις εκλογές;

ΑΠ.:Ως νέος άνθρωπος και ως ελεύθερος επαγγελματίας έχω βιώσει την καταστροφική πολιτική των τελευταίων ετών και έχω αναγκαστεί να αποχαιρετήσω πολλούς φίλους και γνωστούς που αποφάσισαν να φύγουν από την πατρίδα μας αναζητώντας επαγγελματικό διέξοδο σε άλλες χώρες. Για πόσο όμως, ακόμη θα επιτρέπουμε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση; Για πόσο ακόμη θα είμαστε απλοί παρατηρητές μιας «φυγής» που πλέον έχει λάβει χαρακτηριστικά της… γενοκτονίας; Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Και η πρώτη αντίδρασή μας είναι η ψήφος μας! Καλώ τους νέους ανθρώπους να δώσουν τη μάχη της γενιάς τους για ένα καλύτερο αύριο. Έχουν τη δύναμη και την επιλογή με την ψήφο τους. Ας κλείσουν τα αυτιά τους στις ψεύτικες υποσχέσεις κι ας ψηφίσουν με τη λογική, αλλά και το όνειρό τους πως η ελπίδα δεν έχει χαθεί. Η νέα γενιά πρέπει να επιλέξει προοδευτικά προγράμματα που προβλέπουν εγγυήσεις για τη μόρφωση, για τη δουλειά και για τη ζωή τους. Που μπορούν να τους εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή, εδώ στον τόπο μας.

Στο Κίνημα Αλλαγής οι νέοι έχουν το δικό τους χώρο, ρόλο και λόγο. Μην αφήσουμε την απογοήτευση και την αδιαφορία να καθορίζουν το μέλλον μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή…

ΕΡ.: Η Αχαΐα έχει αρκετούς αρνητικούς δείκτες. Πώς μπορεί να αναστραφεί το κλίμα αυτό;

ΑΠ.:Η περιοχή μας έχει πληγεί από την κρίση. Η ανεργία, η μείωση της παραγωγής, η έλλειψη ρευστότητας οδήγησαν σε τέλμα χιλιάδες νοικοκυριά. Ακόμη οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία αδυναμία των πολιτικών εκπροσώπων της Αχαΐας να υπερασπιστούν διεκδικήσεις και αιτήματα ετών.

Το αρνητικό όμως, αυτό κλίμα μπορεί να αναστραφεί και μάλιστα, άμεσα, καθώς η Αχαΐα διαθέτει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της έρευνας. Είμαστε ένα βήμα μπροστά, από αρκετές άλλες περιοχές της χώρας, αρκεί να αντιληφθούμε και να εκμεταλλευθούμε τα σημεία υπεροχής μας. Κάτι που μπορεί να γίνει με στοχευμένο σχέδιο δράσης, με συνέργειες και άσκηση πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση.