Στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ., χιλιάδες πολίτες προσήλθαν στην κάλπη και ψήφισαν τον υποψήφιο που πίστευαν ως καλύτερο για ηγέτη της παράταξης, εκτός των κ.κ. Ανδρουλάκη και Παπανδρέου. Ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ.

Την ερχόμενη Κυριακή, αυτές οι χιλιάδες κόσμου θέλουν να προσέλθουν εκ νέου στην κάλπη για να αναδείξουν τον αρχηγό του ΚΙΝ.ΑΛ. Η βασική προϋπόθεση όμως της προσέλευσης μας είναι η ενότητα του χώρου την επόμενη ημέρα. Και ξεκαθαρίζω τα λεγόμενα μου όπως πάντα. Δεν μας αφορά καθόλου η πόλωση μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Μας ενδιαφέρει η ενότητα του χώρου με πολιτικούς όρους για το καλό του τόπου!

Είναι αδιανόητο να ακούγονται στις συζητήσεις μεταξύ συντρόφων αλλά και να γράφοντα στα social media εκφράσεις υποτιμητικές του τύπου «τι να μας πει το κρι-κρι» για τον κ. Ανδρουλάκη και «τι να μας πει το βλαμμένο» για τον κ. Παπανδρέου. Προσωπικά ντρέπομαι που ανήκω στο ίδιο κόμμα με τέτοιου είδους υποστηρικτές των κκ. Ανδρουλάκη και Παπανδρέου.

Οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί οφείλουν να μαζέψουν τους οπαδούς τους εδώ και τώρα. Αυτή η παράταξη είναι ιστορική και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν θερμοκέφαλο να την προσβάλει τόσο βάναυσα. Αυτές οι συμπεριφορές ανήκουν αλλού και θέτουν όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους εκτός αξιακού πλαισίου της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης!

Προφανώς όποιος από τους δύο υποψηφίους αναδειχθεί ο επόμενος ηγέτης του ΚΙΝ.ΑΛ έχει ένα τιτάνιο έργο μπροστά του να επιτελέσει. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα του για να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή. Να γίνουμε πάλι εμείς οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου όχι για την εξουσία, τις θέσεις και τις καρέκλες αλλά για την πρόοδο αυτού του τόπου.

Ο ηττημένος της αναμέτρησης προφανώς οφείλει να συγχαρεί τον αντίπαλο του για τη νίκη του και να γίνει σύμμαχος του την επομένη ημέρα. Αν τολμήσει και διανοηθεί ρήξη και διάσπαση θα είναι ασυγχώρητος από την ιστορία.

Προσέρχομαι στην κάλπη αισιόδοξος, καλώντας όλους τους κεντρώους προοδευτικούς πολίτες σε μαζική συμμετοχή ώστε όλοι μαζί με ενότητα να σηκώσουμε την παράταξη και την πατρίδα πάλι ψηλά!