Στα εγκαίνια της 20ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας – ΑgreXA 2023 βρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Καρπέτα, Ανδρέας Τζουραμάνης. Όπως ανέφερε «η «καρδιά» του πρωτογενούς τομέα «χτύπησε» για τρεις ημέρες στον φιλόξενο τόπο του Δήμου Ερυμάνθου.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της 20ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας για την αναβάθμιση του θεσμού, ο οποίος αναδεικνύει τη δυναμική της παραγωγής και των αγροτικών μας προϊόντων και ταυτόχρονα καταδεικνύει την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και διασύνδεσης με την επιχειρηματικότητα. Έχουμε τη δύναμη και τις δυνατότητες για να αλλάξουμε τον τόπο μας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

Να σημειωθεί πως περιφερειακή παράταξη «Δυτική Ελλάδα- Μαζί Αλλάζουμε» έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη και την αναγέννηση της υπαίθρου στην Περιφέρεια, δίνοντας βάρος στο περιβάλλον, τις επενδύσεις και την κοινωνική συνοχή, αφετέρου σε στρατηγικές προτεραιότητες όπως: η δημογραφική ανανέωση, η ολοκληρωμένη διαχείριση της γνώσης, καινοτομίας, ψηφιοποίησης, συμβουλευτικής, η εφαρμογή εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών συστημάτων ποιότητας και πιστοποίησης, οι βραχείες αλυσίδες αξίας παραγωγής και κατανάλωσης και οι συλλογικές μορφές οργάνωσης παραγωγής και εμπορίας αγροδιατροφικών προϊόντων.