«Ο ιστορικός Δήμος Ερυμάνθου, ο τόπος της οικογένειας Παπανδρέου που σηματοδότησε τις εξελίξεις στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας μας, στις 7 Ιουλίου θα δώσει και πάλι πρώτος το ηχηρό μήνυμα της νίκης της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης». Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ., Ανδρέας Τζουραμάνης σε περιοδεία που πραγματοποίησε στις Δημοτικές Ενότητες Φαρρών και Τριταίας.

Ο κ. Τζουραμάνης συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής, απευθύνοντας μήνυμα ενότητας, επισημαίνοντας ότι «ενωμένοι καλούμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας που θέλουν να δουν τον τόπο μας να προοδεύει να κινητοποιηθούν και να δουλέψουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε μία νέα Ελλάδα».

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. επισκέφθηκε και το Δημαρχείο Ερυμάνθου, στη Χαλανδρίτσα, όπου είχε συνάντηση με τον απερχόμενο Δήμαρχο, Θάνο Καρπή, αλλά και με τον νεοεκλεγέντα, Θεόδωρο Μπαρή με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα, αλλά και τις διεκδικήσεις της περιοχής. Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις στο έργο του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου, στο οποίο ανεστάλησαν οι εργασίες. Όπως επισημάνθηκε, όλοι οι εμπλεκόμενοι αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί φορείς οφείλουν να ασκήσουν κάθε δυνατό μέσο πίεσης προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει, ώστε ο εργολάβος να ολοκληρώσει το συντομότερο το έργο, το οποίο κινδυνεύει να εισέλθει σε νέες περιπέτειες με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.

Aκόμη, ο κ. Τζουραμάνης που όπως είναι γνωστό έχει διαγράψει τη δική του διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συζήτησε με τους δύο Δημάρχους τα προβλήματα των Δήμων, οι οποίοι «στραγγαλίζονται» οικονομικά και ταυτόχρονα, επιφορτίζονται με νέες αρμοδιότητες χωρίς όμως την παραχώρηση των απαιτούμενων πόρων.