«Δυστυχώς, τις παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης, με την κατάτμηση του έργου και τις καθυστερήσεις, έχει διαδεχθεί η καταφανής ανετοιμότητα της νέας κυβέρνησης να δώσει αξιόπιστη λύση. Αποτέλεσμα, να μην υπάρχει ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου και να εξακολουθούν να δεινοπαθούν οι πολίτες της Αχαΐας και της Ηλείας». 
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης ο Ανδρέας Τζουραμάνης, υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στις τελευταίες εκλογές στην Αχαΐα. Προσθέτοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής, με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, έχει υπογραμμίσει την ασάφεια και την αοριστία των χειρισμών εκ μέρους του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. 
«Η πραγματικότητα δείχνει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε επεξεργασμένο σχέδιο ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στο έργο και να διορθωθούν τα λάθη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, περιμένουμε την έκβαση μιας διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία θα κρατήσει πολλούς μήνες και αυτό χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τελικά σε νέα δεδομένα για την πορεία ανακατασκευής της Πατρών – Πύργου και το κατασκευαστικό σχήμα», σημείωσε ο κ. Τζουραμάνης. 
Ο κ. Τζουραμάνης επεσήμανε ακόμα ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οφείλει άμεσα να ενημερώσει τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για το πλάνο που προωθεί, για την ωριμότητα των συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και για τα μέτρα που έχει λάβει ώστε να μην απενταχθεί το έργο της Πατρών – Πύργου και χάσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. 
«Θέλω να πιστεύω ότι πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση θα ληφθούν και απ’ τους τοπικούς φορείς μας. Το έργο είναι κρίσιμο όχι μόνο για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και για την υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τζουραμάνης.