O Aνδρέας Τζουραμάνης απαντά σε επτά ερωτήματα:

  • Τι διαφορετικό εκπροσωπεί η δική σας υποψηφιότητα;
    Την πεποίθηση ότι η πολιτική πρέπει να είναι… αλλιώς! Ασυμβίβαστη, καθαρή, συμμετοχή. Η υποψηφιότητα μου κομίζει έναν συμβολισμό, αλλά και μια παρότρυνση, ιδίως προς τους νέους, να ξαναβρεθούν κοντά στην δημοκρατική παράταξη και να συμμετάσχουν σε μια σαφή αλλαγή πορείας.
    Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με ημίμετρα. Απαιτεί τόλμη και θάρρος. Απαιτεί παλμό και ζωντάνια. Απαιτεί νέους ανθρώπους που βιώνουν την πολιτική ως πηγαία έκφραση του είναι τους. Τότε και μόνο τότε το Κίνημά μας θα εμπνεύσει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Με αλλαγή προσώπων και καταστάσεων τώρα!
  • Για ποιους λόγους να επιλέξουν οι ψηφοφόροι το ΚΙΝ.ΑΛ. στις εκλογές της 7ης Ιουλίου;
    Για τρεις βασικούς λόγους: Για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, γιατί έχει καταθέσει ένα αξιόπιστο σχέδιο, το σχέδιο «ΕΛΛΑΔΑ», αλλά και γιατί ο τόπος μας χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος, είναι ένα μεγάλο ναι, σ’ ένα καινούριο όραμα, σε μία σύγχρονη Ελλάδα. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ισχυρή φωνή στον κόσμο της εργασίας, των επιχειρήσεων, της επιστήμης, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων.
  • Είστε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα;
    Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η έκπληξη των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Οι πολίτες έζησαν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλουν να ξαναζήσουν τις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Η δημοκρατική μας παράταξη είχε και έχει ως πυξίδα και προορισμό της τον άνθρωπο! Μια παράταξη με βαθιές ρίζες στην κοινωνία, οι οποίες είναι εδώ και είναι έτοιμες να καρποφορήσουν ξανά!
  • Ο κόσμος τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ. Θεωρείτε ότι μπορείτε να ξανακερδίσετε την εμπιστοσύνη του;
    Ως πολιτικός χώρος κάναμε λάθη, κάναμε όμως και την ειλικρινή αυτοκριτική μας.
    Και σήμερα με παρρησία, με ευθύνη και σεβασμό απευθυνόμαστε στον πολίτη ξανά. Με σχέδιο, με όραμα, με παρακαταθήκη την ιστορική συμβολή μας στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην δίκαιη ανάπτυξη, στην κοινωνική ευημερία. Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι το ΚΙΝ.ΑΛ είναι το πραγματικό τους πρόβλημα γι’ αυτό και συντηρούν την πόλωση και τον διχασμό. Η μόνη ψήφος για να ανασάνει ο τόπος είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής και οι πολίτες το αντιλαμβάνονται.
  • Γιατί οι πολίτες να σας ψηφίσουν;
    Πολλοί είναι αλήθεια ότι εξεπλάγησαν με την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής τώρα που οι συνθήκες είναι δύσκολες και περίπλοκες.
    Με παρρησία όμως, και πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, ζητώ την ψήφο του κόσμου και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα υπηρετήσω τις αρχές της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της ισότητας, της προόδου, της συμμετοχικής δημοκρατίας και του δημοκρατικού πατριωτισμού!
    Θα υπηρετήσω την αλήθεια, ενώ θα είμαι «παρών» και την επόμενη μέρα.
  • Ποιες είναι οι προτεραιότητες για την Αχαΐα;
    Η περιοχή μας επλήγη βάναυσα από την κρίση. Η ανεργία, η μείωση της παραγωγής, το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν εκατοντάδες επιχειρήσεις, οι μειώσεις των συντάξεων και των μισθών, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό σκηνικό που εκτός των άλλων στέρησε την ελπίδα και την προοπτική από τους συμπολίτες μας.
    Όμως, το αρνητικό αυτό, κλίμα μπορεί να αναστραφεί και μάλιστα, άμεσα.
    Η Αχαΐα διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να πατήσει γερά στα πόδια της, αναδεικνύοντας τα προτερήματά της σε όλους τους τομείς. Τον πρωτογενή παραγωγή, την καινοτομία και την έρευνα μέσα από το Πανεπιστήμιο, τα ερευνητικά κέντρα, τις βιομηχανίες, τον τουρισμό, την αγορά και στην επιχειρηματικότητα. Αυτό που χρειάζεται είναι ειλικρίνεια, μαχητικότητα, συνεργασία και διεκδίκηση.
  • Είστε πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Πώς μπορεί να ανακάμψει η ελληνική οικονομία;
    Βασικές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η πολιτική σταθερότητα, η υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα, οι επενδύσεις, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αυξημένη παραγωγικότητα.
    Για να γίνουν όλα αυτά, όμως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, για την πάταξη της γραφειοκρατίας, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την ισονομία, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, την αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας, την ανακούφισης των νοικοκυριών, την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
    Μεταρρυθμίσεις που είχε δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ και έχει υψηλά στην ατζέντα του το Κίνημα Αλλαγής.

 

πηγη: tempo24.gr