Ανοικτή επιστολή

Φίλες και φίλοι

στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ζητώ για πρώτη φορά την ψήφο σας ως υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.
Προσωπικά θεωρώ την ενασχόληση με τα κοινά ως κορυφαία πράξη προσφοράς και συνδρομής προς τους συμπολίτες μου, προς την κοινωνία, τις σύγχρονες ανάγκες και προοπτικές της.
Σε πείσμα όσων επιχειρούν να υποβιβάσουν την αξία της θεωρώ ότι η πολιτική είναι, επιπλέον, θυσία και διακονία.
Έτσι αντιλαμβάνομαι την πολιτική και υπ’ αυτό το πρίσμα την υπηρέτησα, την υπηρετώ και θα την υπηρετήσω.
Ασφαλώς, έχω απόλυτη γνώση των δυσκολιών. Κατανοώ τους λόγους που αρκετοί πολίτες κρατούν αποστάσεις ή ακόμα κι επιφυλάξεις απ’ την πολιτική.
Και τις περισσότερες φορές συμφωνώ μαζί τους.
Επιμένω, όμως, ότι αυτή δεν είναι η πολιτική που εγώ έχω μέσα στην καρδιά μου. Και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κάνουμε την Πολιτική_Αλλιώς!
Μπορούμε να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να μην κάνουμε βήμα πίσω από τις αξίες και τις αρχές μας.
Ανήκω στη δημοκρατική παράταξη που πάντοτε είχε, έχει και θα έχει ως πυξίδα και προορισμό της τον άνθρωπο! Μια ανθρωποκεντρική παράταξη

Παράταξη με βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Κι αυτές οι ρίζες είναι εδώ, υπάρχουν και είναι έτοιμες ξανά να καρποφορήσουν!
Ως πολιτικός χώρος κάναμε λάθη. Κάναμε όμως και την ειλικρινή αυτοκριτική μας. Και σήμερα με παρρησία, με ευθύνη και σεβασμό απευθυνόμαστε στον πολίτη. Με σχέδιο, με όραμα, με παρακαταθήκη την ιστορική συμβολή μας στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην δίκαιη ανάπτυξη, στην κοινωνική ευημερία.
Πολλοί είναι αλήθεια ότι εξεπλάγησαν με την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής τώρα που οι συνθήκες είναι δύσκολες και περίπλοκες.
Άλλοι, θέλοντας να με αποτρέψουν, με προειδοποίησαν ότι η πολιτική είναι ένας χώρος δύσκολος, όχι πάντα καθαρός, γεμάτος από ανταγωνισμούς, συχνά σκληρούς και μερικές φορές αθέμιτους.

Θέλω, όμως, να ελπίζω ότι η υποψηφιότητα μου κομίζει έναν συμβολισμό. Μια παρότρυνση, ιδίως προς τους νέους, να ξαναβρεθούν κοντά στην δημοκρατική παράταξη και να συμμετάσχουν σε μια σαφή αλλαγή πορείας.
Αυτή η αλλαγή πορείας έγκειται στο ν’ αποκτήσουμε ξανά το κινηματικό χαρακτήρα που τόσο μας λείπει. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με ημίμετρα. Απαιτεί τόλμη και θάρρος.

Απαιτεί παλμό και ζωντάνια. Απαιτεί νέους ανθρώπους που βιώνουν την πολιτική ως πηγαία έκφραση του είναι τους. Τότε και μόνο τότε το Κίνημά μας θα εμπνεύσει, θα συγκινήσει και θα συμπαρασύρει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Αλλαγή λοιπόν προσώπων και καταστάσεων, σήμερα, τώρα!
Ζητώ λοιπόν με παρρησία και πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, την ψήφο σας. Θα είναι άκρως τιμητικό για μένα να σας εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι θα υπηρετήσω τις αρχές της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της ισότητας, της προόδου, της συμμετοχικής δημοκρατίας και του δημοκρατικού πατριωτισμού!

Θα υπηρετήσω την αλήθεια!