Ανδρέας Τζουραμάνης

Ο Ανδρέας Τζουραμάνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978. Είναι το δεύτερο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας του Αχιλλέα Τζουραμάνη και της Μαρίας Μπαντζή.

Έχει σπουδάσει «Βιοϊατρική Τεχνολογία» στο Α.Τ.Ε.Ι Αθηνών και «Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η πτυχιακή του εργασία με θέμα «ένα on-line εκπαιδευτικό βοήθημα για την υλικοτεχνική υποδομή και τη λειτουργική διάρθρωση των Βυζαντινών Νοσοκομείων» παρουσιάστηκε στο ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό συνέδριο το 2002. Επίσης είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών i) «Εxecutive M.B.A» και ii) «Applied Economics and Finance» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας και είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας « Υπηρεσίες Υποστήριξης Υγείας Μον. Ε.Π.Ε» με έδρα την Πάτρα. Η επιχείρηση του έχει παρουσία εκτός από την Πάτρα, στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Συνεργάζεται και αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και μηχανημάτων για τους τομείς του σακχαρώδους διαβήτη, της υπνικής άπνοιας και της αναπνευστικής υποστήριξης.

Η επίσημη κάθοδος του στην πολιτική έγινε το 2006, οποτε εκλέχθηκε πρώτος Διαμερισματικός Σύμβουλος του Νοτίου Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων με τον συνδυασμό «Πάτρα, Πρωτεύουσα Πόλη» του κ. Ανδρέα Φούρα. Στο Νότιο Διαμέρισμα διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας και οι προτάσεις του (τράπεζα τροφίμων, τράπεζα ρουχισμού κ.τ.λ. ) έτυχαν της θερμής αποδοχής του αείμνηστου Αντιδημάρχου Άμπετ Χασμάν.

Το 2007 είχε προταθεί ομόφωνα από την Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας να συμπεριληφθεί ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το 2008 διεκδίκησε τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το 2010 ως επικεφαλής μιας ομάδας νέων ανθρώπων δημιούργησε την δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πάτρα».

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων.

Την περίοδο 2011- 2014 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ενεργό δράση καταθέτοντας σειρά προτάσεων για τα μεγάλα ζητήματα της Πάτρας αλλά και για το μείζον θέμα των απορριμμάτων που αφορά σε όλη την Αχαΐα. Οι προτάσεις του: «Λαϊκή ακαδημία δια βίου μάθησης», «Κόμβος Νεολαίας Πάτρας», «Πάμε Πάτρα» κ.α έκαναν μεγάλη αίσθηση και έδειξαν το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του τόπου μας σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους.